Тук Деничка ще се прави, че може да пише :) главно за нейно собствено удоволствие

вторник, август 07, 2007

Слънчице

Вчера вечерта гледахме Мис Слънчице и останхме просто очаровани. на танца на момиченцето аз вече се превивах от смях. Някои от лафовете които запомних:
Olive: I'd like to dedicate this to my grandpa, who showed me these moves.
Pageant MC: Aww, that is so sweet.
[Audience applauds]
Pageant MC: Is he here? Where's your grandpa right now?
Olive: In the trunk of our car.
или
Olive: Grandpa, am I pretty?
Grandpa: You are the most beautiful girl in the world.
Olive: You're just saying that.
Grandpa: No! I'm madly in love with you and it's not because of your brains or your personality.
и
Sheryl: [to Frank] He was snorting heroin.
Frank: [to Grandpa] You were snorting heroin?
Grandpa: [in response to Frank, aimed at Dwayne] Let me tell ya, don't do that stuff. When you're young, you're crazy to do that shit.
Frank: [to Grandpa] well what about you?
Grandpa: [to Frank] what about me? When you're old you're crazy not to do it.
да не забравяме и това
Kirby: Your packet has tickets in it, and there's your badge number.
Richard: Okay.
Kirby: Is there anything else?
Richard: Uh, yeah. Is there a funeral home around here?

като цяла имах чувството, че гледам някой балкански филм, беше толкова откровен, трагичен и прочувствен... направо като европейско кино ;)
И след цялата тази прелест хванахме новините по Нова:
- Максим Стависки (гордостта на България по някакаъв начин) карал пил и затрил едно момче, а приятелката му е в кома
- 22 годишно момче заклало баща си в Русе
- След 2 дена дъжд цялата страна е наводнена и бедства
- Цените се вдигат на всеки час

Спете спокойно....

Банка та дрънка...

Кокато ни привършиха паричките отидохме до Черноморец да посетим банкомата. Той ми отхвърли карта, реших че проблема е в апарата и потърсихме друг. Той също я отхвърли. Нахлух в първтата банка, която видях и жената спокойно ми обясни, че картата ми е изтекла и ме изпрати в Созопол да търся клон на Bulbank UniCredit. След обиколки из стария град намерих една. Обясних на девойката за какво става дума и поисках да изтегля пари срещу лична карта и тогава се почнаха мъките. Оказа се, че това е почти невъзможно. Тоест може да се направи без проблем, но имало някакъв мейл, който казвал, че изобщо не е желателно. Момичето почна да звъни насам натам и навсякъде и обясняваха, че не е желателно да го прави. Аз исках да изтегля поне 100 лв да имаме за път, но надеждата ми взе да умира. Момичето ме помоли да дойда на другия ден. Отидох и тя ми каза, че шефката и е забранила, но ще се смили над мен и го направи. Изеглих 100 лв и усмихната си тръгнах.
Вчера в София в обедната почивка се замъкнах до банката да си взема новата карта и си мислех, че всичко ще е ок, но уви не би... Дадоха ми я, пожелаха ми всичко хубво и аз отидох да си изтегля парички и банкомата пак отхвърли новата карта. Веднага се върнах и се оказа, че картата била блокирана. Жената нещо рови в системата и каза, че вечерта всичко трябва да е ОК. Аз вече едвам преживявах с 2 лв и на всичко отгоре се оказа, че съм паркирал неправилно пред банката и получих фиш (или нещо от този сорт). Вечерта в 6 отидох до банкомата и познайте. Пак ми отхвърли карта. Днес пак ще звъня и се надявам да успея да се добера до парите си.... Така че си погледнете картите и вижте кога изтичат и си сложете едно напомняне, че да не се озовете в моята ситуация...

Основи на правото да ходиш на море

В понеделник се излюпихме в 5.30 и към 6 вече пътувахме за Свищов където за 4 път трябваше да се явя на изпит по основи на правото - първа част. Ако не го вземех нямаше да запиша 4 курс, а определено не ми се губеше една година. Стигнахме на време, какво писах какво не писах - незнам. Но в края на краищата хората се смилиха над мен и ми писаха заветната тройка. Като си видях резултата за момент ми поникнаха крилца и се понесох над главите на простосмъртните :) Взехме една заблудена девойка да я караме към Шумен и тръгнахме към Бургас. Пътят беше много приятен, успяхме да се загубим в ... Попово и в края на краищата към 18 часа се озовахме на бара на Градина където вече беше цялата компания :)
Аз съм много глупаво паточе и днес пак забравих да си взема апарата да кача снимки, но за утре обещавам...
Опънахме палатката, цопнахме се в морето и седнахме на бара.
кацо цяло морето ще го обобщя така - бири, къпане, скрабъл, събиране на миди, книжката ми, джаги, шах, карти, ходене до банята и магазина, столчето с работниците :) пазене на разгодената Шана от обожателите и, игра с малките кутрета и много много смях :)
Едната вечер се разходихме до Смокиня за рождения ден на Джовани, но ни стана мъчно за вкъщи. Аз ходих и до Созопол за концерта на Ъпсурд, но Созопол бе толкова ужасен със всичките тези хора, чалгата и безвкусните забавления така, че бързо се изнесох. Не се мина и без проблеми, но за тях в следващия пост. Тръгнахме си в неделя на обед след като заваля първия дъжд. София ни посрещна тъжна и дъждовна...

Пред морско

В събота на обяд тръгнахме за Търново да отпразнуваме рождения ден на мама.
По пътя се отбихме до Съевата дупка. Като се има предвид, че е втората пещера в която влизам останах изумена. Гидът беше един много забавен дядо, който постоянно пускаше бъзици. Един от бонусите бе, че температурата вътре е 8°, а на вън беше най-малко 35°. Аз си взех печат за книжката. Към 18 часа вече си бяхме в Търново и хапвахме от манджите на баба. Мама си отвори подаръците и тръгнахме към някаква нова кръчма. Пийнахме по 1-2, посмяхме се и изпратихме мама да ходи да спи. Аз след това исках да ходя на дикотека, но Иво ми каза, че за да отида трябва да му направя баница. После си хванахме едно такси и зананахме, но на сутринта, още с отварянето на очите най-отговорно му заявих, че няма да му готвя Мусака :))
Неделята беше пълен релакс. Излежавахме се до късно, пак се натъпкахме до ушите, съвсем случайно се изтърсихме на този църковен брак. После пихме по едно MOJITO при Ради и решихме, че ни се ходи на кино. Стигнахме навреме за новия Хари Потър. Аз тази книжка не я бях чела, а и не мога да кажа, че съм силно заинтригувана от съдбата на малкия магесник, но този филм определено ми допадна. Беше изключително мрачен и даже се стреснах на някои места. Най-ми харесаха дименторите(или каквито са там оня същества). Вечерта се занесохме до фестива за който писах предния път и Иво остана очарован. Прибрахме се специялно за Американска История Х по Нова. Няма да коментирам, само си плачех тихичко на края на филма. Докато на стадиона на 3 крачки от нас имаше заря по повод Грандиозният Невероятен и Велик концерт на Планета Пайнер. Аз само затворих терасата и дръпнах пердетата....