Тук Деничка ще се прави, че може да пише :) главно за нейно собствено удоволствие

понеделник, юни 18, 2007

От чудене какво да правя се зачетох във форума на Dir.bg за черните списъци на фирми, заведения и услуги
Та реших и аз да се оплача...
На тръгване за морето, още на излизане от столицата беше ужасно задръстване, но все пак успяхме да се намъкнем в едно OMV за да си купим седмична винетка (веднъж вече са ни спирали и повече няма да забравим да си вземем), но още на вратата имаше залепен лист на който пишеше, че седмични винетки няма.
След около половин час в задръстваането успяхме да се доберем до друго OMV, където познайте какво... пак нямаше седмични винетки. Една жена се мъчеше да вдигне скандал на управиятеля, но той просто и каза, че е поръчал, но не са дошли. Жената поиска да и се издаде документ за пред КАТ, че е искала да си купи винетка, но не е имало налични. Управителят и отказа, с довода, че на ден минавали много хора и не можел да издава документ на всеки. Ние вече бяхме доста уморени и изнервени и решихме да си купим месечна. Когато бяхме с Жигулката щяхме да ски купим годишна, но нещо все отлагахме, и сега се оказва, че е по-добре. Елед катастрофата иди обяснявай, че си имал годишна винетка и така нататък. Не за първи път ми се случва това и ми става много обидно.
Замислям се, че ако пак ми се случи може би ще се обърна към Господари на ефира или незнам и аз къде.

Другия ми проблем е БулИнс. Преди служебната кола беше с каско там и като цяло нямаше проблеми с изплащането и така нататаък. Момичето, което ме удари имаше каско и гражданска там. Следователно от БулИнс трябва да ми изплатят щетите, които са доста големи. Проблемът идва от факта, че колата е стара, няма каталози за нея и така нататък, но все пак си беше в движение, имаше си гражданска и ни вършеше работа. Най-вероятно ще я обявят за тотална щета и ще ни замажат очите с някаква скромна сума. Катастрофата стана на 05 май. Още в понеделник заведохме щетата, минаха и двата огледа и след това се почна едно звънене. Добър ден, обаждаме се за щета ГО 4 нещо си, о сега се изплащат щетите с 3, обадете се другата седмица, обадете се другата седмица и пак така. Днес Иво звънял и му казали обадете се в края на седмицата.
Грижата ни е, че колата в момента е в сервиза на един познат, подчертавам познат защото изобщо не сме близки с момчето, а то ни позволи да я оставим колата там. Но вече му пречи и иска да я махнем, а тя нали се сещата, че не е хич в движение и че ще тябва да кихнем поне 50 кинта за пътна помощ за да я закарат някъде, и най-хубавото е, че няма къде да я закарат, защото пред блока циганите ще я изкостят за отрицателно време. А няма и как да я продадем за старо желязо, защото трябва да се отпише в КАТ чак след като имаме окончателно решение от застрахователите.... и направо незнам какво да правя.

Нека ме боли....

Снощи се върнахме, няма какво да обяснявам, че беше много хубаво
но изгоряхме токолва стабилно, че сигурно скоро ще умра,
но все пак разгледайте снимките :)
нещо тръгнаха в обратен ред.... т.е. тази е от последните, но няма значение
има още, но сега не ми се занимава да ги качвам... гладна съм