Тук Деничка ще се прави, че може да пише :) главно за нейно собствено удоволствие

понеделник, юни 18, 2007

От чудене какво да правя се зачетох във форума на Dir.bg за черните списъци на фирми, заведения и услуги
Та реших и аз да се оплача...
На тръгване за морето, още на излизане от столицата беше ужасно задръстване, но все пак успяхме да се намъкнем в едно OMV за да си купим седмична винетка (веднъж вече са ни спирали и повече няма да забравим да си вземем), но още на вратата имаше залепен лист на който пишеше, че седмични винетки няма.
След около половин час в задръстваането успяхме да се доберем до друго OMV, където познайте какво... пак нямаше седмични винетки. Една жена се мъчеше да вдигне скандал на управиятеля, но той просто и каза, че е поръчал, но не са дошли. Жената поиска да и се издаде документ за пред КАТ, че е искала да си купи винетка, но не е имало налични. Управителят и отказа, с довода, че на ден минавали много хора и не можел да издава документ на всеки. Ние вече бяхме доста уморени и изнервени и решихме да си купим месечна. Когато бяхме с Жигулката щяхме да ски купим годишна, но нещо все отлагахме, и сега се оказва, че е по-добре. Елед катастрофата иди обяснявай, че си имал годишна винетка и така нататък. Не за първи път ми се случва това и ми става много обидно.
Замислям се, че ако пак ми се случи може би ще се обърна към Господари на ефира или незнам и аз къде.

Другия ми проблем е БулИнс. Преди служебната кола беше с каско там и като цяло нямаше проблеми с изплащането и така нататаък. Момичето, което ме удари имаше каско и гражданска там. Следователно от БулИнс трябва да ми изплатят щетите, които са доста големи. Проблемът идва от факта, че колата е стара, няма каталози за нея и така нататък, но все пак си беше в движение, имаше си гражданска и ни вършеше работа. Най-вероятно ще я обявят за тотална щета и ще ни замажат очите с някаква скромна сума. Катастрофата стана на 05 май. Още в понеделник заведохме щетата, минаха и двата огледа и след това се почна едно звънене. Добър ден, обаждаме се за щета ГО 4 нещо си, о сега се изплащат щетите с 3, обадете се другата седмица, обадете се другата седмица и пак така. Днес Иво звънял и му казали обадете се в края на седмицата.
Грижата ни е, че колата в момента е в сервиза на един познат, подчертавам познат защото изобщо не сме близки с момчето, а то ни позволи да я оставим колата там. Но вече му пречи и иска да я махнем, а тя нали се сещата, че не е хич в движение и че ще тябва да кихнем поне 50 кинта за пътна помощ за да я закарат някъде, и най-хубавото е, че няма къде да я закарат, защото пред блока циганите ще я изкостят за отрицателно време. А няма и как да я продадем за старо желязо, защото трябва да се отпише в КАТ чак след като имаме окончателно решение от застрахователите.... и направо незнам какво да правя.